luni, 19 august 2013

9 (2009)

Elijah Wood dă viaţă unei păpuşi mecanice “care se întâmplă să aibă sufletul umanităţii încorporat în ea”, conform lui Wood. “Practic este vorba despre o lume post-apocaliptică, unde maşinile create de om au distrus omenirea

 şi aceste 9 maşinării încearcă să afle de fapt ce s-a întâmplat cu omul de a dispărut”, mai adăugă Wood. Printr-o întâmplare fericită, 9 întâlneşte o micuţă comunitate de păpuşi asemenea lui care se refugiază din calea maşinilor ce cutreiera pe Pământ cu scopul de a extermina orice rămăşiţă de viaţă, cunoscându-i astfel pe 1 – un veteran de război dominator, 2 – un inventator bătrân, 5 – un mecanic viguros şi robust, 6 – un artist vizionar şi 7 – o războinică curajoasă.
Deşi este cel mai tânăr din grup, 9 reuşeşte să-i convingă pe camarazii lui de faptul că dispune de reale calităţi de lider şi îi îndeamnă să nu se mai ascundă, ci să înceapă ofensiva împotriva maşinilor cu scopul de a afla motivul pentru care acestea doresc să-i ucidă şi cu obiectivul clar de a supravieţui. Întrucât se pare că viitorul civilizaţiei depinde de ele, păpuşile din cârpe trebuie să îşi învingă temerile şi să iasă victorioase din lupta împotriva maşinilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti o nota filmului.