luni, 19 august 2013

Sherlock Holmes: A Game of Shadows 2011

În 1891, Irene Adler (Rachel McAdams) livrează un pachet Doctorului Hoffmanstahl (Wolf Kahler); plata pentru o scrisoare pe care trebuie s-o livreze. Hoffmanstahl deschide pachetul şi declanşează o bombă ascunsă care,
 însă, nu explodează datorită intervenţiei providenţiale a lui Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.). Holmes ia scrisoarea şi se debarasează de bombă în timp ce Adler şi Hoffmanstahl fug. Holmes află mai târziu că Hoffmanstahl a fost asasinat. Adler se întâlneşte cu Profesorul Moriarty (Jared Harris) pentru a-i explica evenimentele, dar Moriarty o omoară prin otrăvire considerând că integritatea ei profesională a fost comprimisă din cauza dragostei pe care i-o poartă lui Holmes.
Ceva timp mai târziu, Dr. Watson (Jude Law) ajunge pe 221B Baker Street, iar Holmes îi spune că investighează o serie de crime ce, aparent, n-au nicio legătură una cu cealaltă, atacuri teroriste şi preluări de afaceri pe care le leagă de numele lui Moriarty. Holmes se întâlneşte cu o ghicitoare franţuzoaică pe nume Simza (Noomi Rapace), destinatara acelei scrisori pe care a luat-o de la Adler, trimisă de către fratele ei, Rene. Holmes elimină un asasin trimis s-o omoare pe Simza, dar aceasta fuge înainte ca el să apuce s-o interogheze. După nunta lui Watson cu Mary Morstan (Kelly Reilly), Holmes îl întâlneşte pentru prima oară pe Moriarty. Acesta îl informează că el a ucis-o pe Adler şi că-i va ucide şi pe Watson şi Mary dacă va continua să-şi bage nasul.
Oamenii lui Moriarty îi atacă pe Watson şi Mary în trenul care-i ducea în luna de miere. Holmes, urmărindu-i pe cei doi pentru a-i proteja, o ia pe Mary şi o aruncă din tren într-un râu de unde este luată de fratele lui Holmes, Mycroft. După ce elimină oamenii lui Moriarty, Holmes şi Watson merg la Paris pentru a o găsi pe Simza ca să afle mai multe informaţii despre conţinutul acelei scrisori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti o nota filmului.