Retele sociale

Dracula (2012)


Dracula lui Dario Argento se desfăşoara în Transilvania, anul 1893. Într-o noapte, în pădurile de lângă
Passo Borgo, la poalele munţilor Carpaţi, doi îndrăgostiţi, Tania şi Milos, se întâlnesc în secret. În drum spre casă, Tania e urmărită şi ucisă de “o umbră întunecată”. Nu peste mult timp Jonathan Harker, un tânăr librar, soseşte în sat la invitaţia contelui Dracula însuşi, nobilul locurilor, spre al cărui castel se îndreaptă nu înainte de o vizită la Lucy Kisslinger, fiica primarului şi cea mai bună prietenă a soţiei sale, Mina. La castel, Harker este întâmpinat de Tania, misterios readusă la viaţă şi transformată în vampir. Tania încearcă să-l seducă de mai multe ori, înainte ca Dracula însuşi să îl muşte de gât pe Harker.
Când acesta încearcă să fugă, e ucis de un lup uriaş. Între timp, soţia lui Harker, Mina, soseşte în sat căutându-şi soţul,iar apoi vizitează castelul lui Dracula, unde la rândul ei cade sub hipnoză: acesta era momentul aşteptat de conte, care – după cum se dezvăluie – a pus totul la cale pentru a o atrage pe femeie, care seamănă perfect cu Dolinger, iubita lui de altădată.
Van Helsing, un vânător de vampiri şi specialist în lichidarea lor, este chemat şi soseşte la castel, iar ţinta lui este Dracula. Hotărât să se lupte pe viaţă şi pe moarte, Van Helsing intră în castel şi – într-o concurs de împrejurări – Mina, deşi aflată sub hipnoză, îl împuşcă involuntar pe Dracula: vampirul se transformă în cenuşă înainte de a se transforma într-un liliac cu un rânjet batjocoritor.

Share this article :

Trimiteți un comentariu

Da-ti o nota filmului.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Maddcat - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger